Zwangerschaps Massage

 Een nieuw leven in u dragen is voor iedere vrouw die het overkomt een unieke ervaring in haar leven. Het is ook een tijd waarin in een relatief korte periode veel gebeurt in het vrouwlijk lichaam; hormomen veranderen, de spieren en gewrichten, alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor het kind en om de aanstaande moeder voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat u als zwangere vrouw sneller moe kunt zijn. Soms kunt u last krijgen van lichamelijke klachten als pijn in de nek en rug, bekkenklachten, vocht vasthouden en/of slecht slapen. Tijdens de zwangerschap zijn uw gevoelens onrustig. Dat komt niet alleen door de extra hoeveelheid hormonen, maar ook door de vele veranderingen in uw leven. U kunt u onzeker en tegelijkertijd gelukkig voelen. Een ontspannende massage kan hier verlichting in brengen.
 
De behandeling wordt volledig op u afgestemd. Het is belangrijk dat u zich comfortabel voelt en u helemaal kunt ontspannen. Eerst bespreken we de duur van de zwangerschap, eventuele klachten en wensen. Dit bepaalt de inhoud van de massage en in welke houdingen u het beste kunt liggen. Vaak is dit een combinatie van op uw zij en rug.
 
De zwangerschapsmassage werkt lekker rustgevend. Uw spieren worden soepeler gemaakt, uw bloedcirculatie en dat van uw kindje worden gestimuleerd. Uw ademhaling wordt dieper en uw hoofd komt helemaal tot rust. Uw lichaam kan zich herstellen.
De laatste periode past het lichaam zich in een korte tijd aan op de snel groeiende baby. Dit merkt u vaak aan bekken-, rug-, nek- en schouderproblemen. Verder merkt u dat uw lichaam vocht vast houdt en dat u slecht slaapt. Zwangerschapsmassage kan die klachten helpen verlichten. De massage heeft positieve effecten op de slaap, het vermindert de aanmaak van stesshormomen. Dus wees als aanstaande moeder welkom om een weldadige massage te komen ervaren. De behandeling zorgt er ook voor dat u even stil staat bij alle veranderingen in uw lichaam, hierdoor wordt u zich bewuster van de baby in uw buik.

Voor wie is deze massage geschikt ?
Deze massage is geschikt voor zwangere vrouwen die een normale zwangerschap hebben zonder heftige complicaties en/of hoge bloeddruk.
Voor aanvang van de massage zal de masseur altijd een aantal vragen met u doornemen om goed op de hoogte te zijn van het verloop van uw zwangerschap.
De massage mag worden ondergaan vanaf de 14e week van uw zwangerschap en  niet meer na de 23ste week uitsluitend indien er sprake is van een gezonde zwangerschap.