Hotstone Massage

 Een Hotstone massage is zoals het woord al zegt een massage met "hete" stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt om en nabij de 45 graden. Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt meestal een heater gebruikt, de stenen liggen daarbij in het water. De Hotstone massage wordt normaal gesproken gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.
 
Sinds dat de mens op aarde is, worden stenen gebruikt voor gereedschap en hulpmiddelen. Zo werden stenen bijvoorbeeld gebruikt ter verwarming bij koude nachten. Deze plaatste men eerst in het vuur waarna ze onder een deken van huiden of bladeren dienst deden als verwarming. Langzaam aan werden er steeds meer toepassingen gevonden om warme stenen te gebruiken. Over Warme stenen werden ook gebruikt bij diverse rituelen. In de Oosterse cultuur worden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van aandoeningen en ziekten. Hier worden de stenen onder andere geplaatst op de acupunctuur punten en gestreken over de meridianen.
 
 
Eerst wordt er een aantal stenen op en naast u neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Terwijl de stenen op uw lichaam inwerken, kunt u luisteren naar rustige achtergrond muziek, indien u dit wenst. Vervolgens wordt het lichaam ingemasseerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan de masseur dieper in het spierweeefsel komen wat de massage of behandeling veel effectiever maakt. Een Hotstone massage draagt hiermee bij aan een herstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.
Dankzij de geur en gebruik van esoterische olien kunt u extra genieten van de zeer ontspannende en verkwikkende massage.